




Budyń czekoladowy BIO 50g - ARCHE
Opis
Budyń czekoladowy BIO 50g - ARCHE
Ulubiony deser wielu dzieci (i dorosłych) z dodatkiem organicznego kakao. Budyń nie zawiera glutenu, jest wegański i bardzo czekoladowy.
Składniki: skrobia kukurydziana*, kakao* o obniżonej zawartości tłuszczu (22%), sól morska
* = składniki z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1420kJ/336kcal
- Tłuszcz: 2,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5g - Węglowodany: 69,6g
w tym cukry: 0,1g - Białko: 5,3g
- Sól: 0,5g
Sposób przygotowania: Opakowanie jest przeznaczone na 500 ml mleka: z 0,5 l zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając łyżeczkę masła. Do gotującego mleka wlać rozdrobniony proszek, mieszając gotować przez chwilę. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do wystygnięcia.
Produkt rolnictwa ekologicznego