




Tempeh wędzony BIO 190g - Sunfood
Opis
Tempeh wędzony BIO 190g - Sunfood
Towar na zamówienie. Prosimy o kontakt telefoniczny.
Indonezyjski przysmak sojowy wytworzony w procesie fermentacji ułatwiającym przyswajanie wartości odżywczych i mikroelementów z soi. Można podawać go na ciepło jako dodatek do dań obiadowych, nadaje się do smażenia, pieczenia, ale jest pyszny też na zimno jako dodatek do sałatek lub na kanapki.
Składniki: ziarna soi*, olej słonecznikowy*, sos sojowy Shoyu*
* = składniki z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1356kJ/326kcal
- Tłuszcz: 24,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3g - Węglowodany: 8,8g
w tym cukry: 1,5g - Białko: 17,2g
- Sól: 0,8g
Produkt rolnictwa ekologicznego