Wszyscy wiemy, że sałatki są zdrowe i są bardzo korzystne dla naszego organizmu, ale nie każdy wie jak ugotować sałatkę i jeśli nie wiesz to czas to zmienić.
Dzisiaj nauczę Cię prostej metody gotowania sałatki i jeśli wypróbujesz ten przepis na sałatkę to już nigdy nie wrócisz do zwykłej sałatki.
Składniki:
1 średniej wielkości kapusta
2 czerwone papryki
4 pomidory
100 gm czerwonej fasoli kidney
½ szklanki liści mięty
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
10 liści bazylii
sok z 1 cytryny
Jak przygotować sałatkę mrożoną:
Przede wszystkim umyj kapustę i posiekaj ją na małe kawałki. Następnie pokrój czerwoną paprykę na 4 części. Pokrój pomidory w kostkę.
Teraz na patelni dodaj pomidory, fasolę kidney, liście mięty i sól.
Dodaj do niej paprykę i kapustę i dobrze wymieszaj.
Podgrzewaj patelnię przez chwilę, a następnie dodaj do niej mieszankę paprykową.
Wymieszaj ją i gotuj przez 2 do 3 minut.
Następnie dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 2 do 3 minut.
Na koniec dodaj liście bazylii.
Dobrze wymieszaj, a następnie przelej do miski.
Przykryj miskę folią i zamrażaj przez 1 godzinę.
To wszystko, teraz jesteś gotowy, aby cieszyć się swoją ulubioną sałatką.
Wnioski:
Czy wiesz, że mrożenie to świetny sposób na przygotowanie sałatki? To dlatego, że smaki składników są zachowane w sałatce, gdy przygotowujesz ją w stanie zamrożonym.
Najlepszą rzeczą w tej sałatce jest to, że możesz ją zrobić i cieszyć się nią w zaledwie 2 minuty. Najlepsze jest to, że można użyć resztek tej sałatki w innych potrawach też.