Jak przygotować sałatkę mrożoną

Wszyscy wiemy, że sałatki są zdrowe i są bardzo korzystne dla naszego organizmu, ale nie każdy wie jak ugotować sałatkę i jeśli nie wiesz to czas to zmienić.

Dzisiaj nauczę Cię prostej metody gotowania sałatki i jeśli wypróbujesz ten przepis na sałatkę to już nigdy nie wrócisz do zwykłej sałatki.

Składniki:

1 średniej wielkości kapusta

2 czerwone papryki

4 pomidory

100 gm czerwonej fasoli kidney

½ szklanki liści mięty

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pieprzu

10 liści bazylii

sok z 1 cytryny

Jak przygotować sałatkę mrożoną:

Przede wszystkim umyj kapustę i posiekaj ją na małe kawałki. Następnie pokrój czerwoną paprykę na 4 części. Pokrój pomidory w kostkę.

Teraz na patelni dodaj pomidory, fasolę kidney, liście mięty i sól.

Dodaj do niej paprykę i kapustę i dobrze wymieszaj.

Podgrzewaj patelnię przez chwilę, a następnie dodaj do niej mieszankę paprykową.

Wymieszaj ją i gotuj przez 2 do 3 minut.

Następnie dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 2 do 3 minut.

Na koniec dodaj liście bazylii.

Dobrze wymieszaj, a następnie przelej do miski.

Przykryj miskę folią i zamrażaj przez 1 godzinę.

To wszystko, teraz jesteś gotowy, aby cieszyć się swoją ulubioną sałatką.

Wnioski:

Czy wiesz, że mrożenie to świetny sposób na przygotowanie sałatki? To dlatego, że smaki składników są zachowane w sałatce, gdy przygotowujesz ją w stanie zamrożonym.

Najlepszą rzeczą w tej sałatce jest to, że możesz ją zrobić i cieszyć się nią w zaledwie 2 minuty. Najlepsze jest to, że można użyć resztek tej sałatki w innych potrawach też.