Wegetariański Paprikash

Nie wiem czy to sezon świętowania czy czas festiwali, ale moja rodzina nigdy nie opuszcza żadnej okazji. Myślę, że to najlepsza część roku. Sezon świąteczny już niedługo i będzie dużo jedzenia i imprez. Dzielę się z Wami przepisem na moją ulubioną paprykę. Ta papryka jest tak pyszna, że moja rodzina i przyjaciele nie mogą się nią nasycić.

Ma smak wszystkich indyjskich przypraw i jest bardzo odżywcza. Możesz jej używać do robienia różnych potraw, takich jak zupy, warzywa, mięso i tak dalej. Tak więc, jest to przepis papryki, którego zawsze używałem.

Składniki:

1/2 filiżanki Cebula

1/4 filiżanki Nasiona kminku

1/2 łyżki marchewki

1/4 łyżeczki imbiru

2 zielone chilli

1 goździk

1/4 szklanki oleju roślinnego

Sól

Sposób przygotowania:

Po pierwsze, pokrój cebulę na małe kawałki. Po drugie, upraż nasiona kminu, aż zbrązowieją i rozejdzie się aromat kminu. Po trzecie, upraż marchewkę, imbir i zielone chili. Po tym, zmiażdż goździki i dodaj je do mieszaniny. Na koniec weź olej roślinny i umieść go na patelni.

Po tym, pozwól mu gotować przez chwilę i wymieszaj wszystko razem. Teraz jest gotowy do podania.

Wnioski:

Możesz go podawać z ryżem lub chapati, ale ja wolę go podawać z chlebem. Spróbuj zrobić go w domu i ciesz się jego smakami. Na pewno ci się spodoba.