Przepis na turecki kebab

Kebab jest najbardziej znanym daniem Turcji i jest uwielbiany przez ludzi w każdym wieku. Jeśli więc chcesz spróbować czegoś nowego, to jest to właściwy czas, aby nauczyć się gotować kebab.

Co to jest kebab?

Jest to mięso z grilla i zazwyczaj gotowane w gorącym piekarniku. Robi się go z jagnięciny lub wołowiny i może być podawany z ryżem, sałatkami, chlebem, warzywami, a nawet ketchupem. Podstawowymi składnikami kebabu są mięso mielone, cebula, czosnek, pomidory, przyprawy i woda.

Turecki kebab jest jednym z najpyszniejszych i najsmaczniejszych kebabów. Ale czasami trudno jest znaleźć przepis na turecki kebab, więc oto przepis, który pomoże Ci zrobić najlepszy turecki kebab.

Składniki:

1 kg mięsa mielonego

1 łyżka pietruszki

1/4 szklanki liści mięty

1/2 cebuli

3 ząbki czosnku

1 łyżka soli

1/4 łyżeczki cynamonu

1 łyżka kurkumy

1 łyżka pieprzu

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Farenheita.

Włóż mięso do miski i dodaj pietruszkę, liście mięty, cebulę i czosnek. Dobrze je wymieszaj.

Dodaj sól, kurkumę, pieprz i cynamon i wymieszaj wszystko razem.

Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny i dobrze wymieszaj.

Rozprowadź mieszankę na dnie naczynia do pieczenia i włóż naczynie do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

Wyjmij danie z piekarnika i pozwól mu odpocząć przez 5 do 7 minut.

Podawaj na gorąco z chlebem lub ryżem.

Wnioski:

Powyższy przepis jest najlepszym przepisem na turecki kebab dla Ciebie. Ten kebab jest smaczny i łatwy do przygotowania. Ten przepis pomoże Ci nauczyć się metody gotowania kebabu.