Czy jesteś miłośnikiem jajecznicy? Założę się, że tak. Większość ludzi lubi jajecznicę, ponieważ jest ona dość łatwa do zrobienia i bardzo smaczna. Są one również jednym z najłatwiejszych do przyrządzenia dań śniadaniowych.
Jeśli chcesz zrobić jajecznicę, musisz dodać jajka, mleko i przyprawy na patelni. Musisz ją ciągle mieszać, aż zmieni się w miękkie i puszyste jajka. Podzieliłam się z Tobą metodą krok po kroku na zrobienie jajecznicy. Postępuj zgodnie z krokami, a zrobisz pyszną jajecznicę.
Krok 1: Zmierz składniki
Weź wszystkie wymagane składniki do miski. Weź miarkę i odmierz składniki.
Krok 2: Dodaj jajka
Dodaj 3 lub 4 jajka do miski i dobrze je wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól, pieprz i przyprawy.
Krok 3: Rozgrzej patelnię
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Pozwól, aby patelnia podgrzewała się przez około 5 do 6 minut.
Krok 4: Dodaj mleko
Dodaj mleko powoli w mieszance jaj i pozwól mu się zagotować.
Krok 5: Stale mieszaj
Mieszaj bez przerwy, aby jajka nie przywarły do dna patelni.
Krok 6: Wyłącz ogień
Kiedy jajka staną się miękkie i puszyste, wyłącz ogień. Pozostaw na 5 minut.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post na temat przepisu na jajecznicę. Jeśli chcesz podzielić się z nami jakimiś wskazówkami, to nie krępuj się.