Corn Buns to wspaniały przysmak, który jest dość popularny w wielu krajach, zwłaszcza w krajach azjatyckich. Te bułeczki są głównie zrobione ze słodkiej kukurydzy, więc jeśli szukasz czegoś innego w swojej kuchni to te bułeczki kukurydziane są idealne dla Ciebie.
Składniki:
Słodka kukurydza
Proszek do pieczenia
Sól
Mąka uniwersalna
Biały ocet
Masło
Cynamon w proszku
Metoda:
1. Rozgrzej masło na patelni i wlej ocet.
2. Dodaj do niego sól, cynamon w proszku i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
3. Przelej całą masę do dużej miski i dodaj mąkę uniwersalną.
4. Trzymaj mieszaninę przez 1 godzinę, a następnie ugniataj ją za pomocą rąk i zwiń w kulkę.
5. Umieść piłkę w natłuszczonej blasze do pieczenia i użyj palców, aby spłaszczyć ją do wielkości małego naleśnika.
6. Piecz go w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 15 minut i odwróć na drugą stronę.
7. Piecz go przez kolejne 5 minut, a następnie pozwól mu ostygnąć.
8. Podawaj go w takiej postaci lub pokrój na kawałki i posyp cukrem pudrem.
9. Ciesz się pysznymi bułeczkami kukurydzianymi!