Kulinarny przepis na bułeczki kukurydziane

Corn Buns to wspaniały przysmak, który jest dość popularny w wielu krajach, zwłaszcza w krajach azjatyckich. Te bułeczki są głównie zrobione ze słodkiej kukurydzy, więc jeśli szukasz czegoś innego w swojej kuchni to te bułeczki kukurydziane są idealne dla Ciebie.

Składniki:

Słodka kukurydza

Proszek do pieczenia

Sól

Mąka uniwersalna

Biały ocet

Masło

Cynamon w proszku

Metoda:

1. Rozgrzej masło na patelni i wlej ocet.

2. Dodaj do niego sól, cynamon w proszku i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

3. Przelej całą masę do dużej miski i dodaj mąkę uniwersalną.

4. Trzymaj mieszaninę przez 1 godzinę, a następnie ugniataj ją za pomocą rąk i zwiń w kulkę.

5. Umieść piłkę w natłuszczonej blasze do pieczenia i użyj palców, aby spłaszczyć ją do wielkości małego naleśnika.

6. Piecz go w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 15 minut i odwróć na drugą stronę.

7. Piecz go przez kolejne 5 minut, a następnie pozwól mu ostygnąć.

8. Podawaj go w takiej postaci lub pokrój na kawałki i posyp cukrem pudrem.

9. Ciesz się pysznymi bułeczkami kukurydzianymi!