Najlepsze wegańskie przepisy na pasztet

Pasztet to pyszne smarowanie, które jest wykonane z różnych składników, może być podawane z chlebem, krakersami, serem lub w kanapkach. Ten spread jest jednym z najbardziej pysznych i pożywnych pokarmów, którymi może cieszyć się każdy.

Wegetariański pasztet może być wykonany przez każdego, kto chce cieszyć się tym przysmakiem, nie ma żadnych ograniczeń, ten przepis jest jednym z najłatwiejszych przepisów do wykonania i to może cieszyć się każdy.

Możesz zrobić ten wegański pasztet, wykorzystując następujące składniki.

Składniki

– 1 filiżanka migdałów

– 1 filiżanka pistacji

– 2 filiżanki nasion słonecznika

– 1 filiżanka nasion sezamu

– 1 filiżanka nasion lnu

– 1/2 filiżanki orzechów nerkowca

– 1/2 szklanki oliwy z oliwek

– 1/4 szklanki pasty pomidorowej

– 1/4 szklanki drożdży odżywczych

– 1 łyżeczka kurkumy

– 1 łyżeczka soli

– 2 łyżeczki nasion gorczycy

– 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru

– 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku

– 1 łyżeczka cynamonu

– 1 łyżeczka pieprzu cayenne

– 1 łyżeczka curry w proszku

– 1 łyżeczka czarnego pieprzu

– 1/2 szklanki mleka kokosowego

– 2 łyżeczki soku z cytryny

– 1 łyżka octu jabłkowego

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

– 2 łyżki syropu klonowego

– 2 łyżeczki cebuli w proszku

– 2 łyżeczki papryki

– 2 łyżeczki suszonej bazylii

– 1 łyżeczka suszonego oregano

– 1 łyżeczka suszonego tymianku

– 1/4 szklanki bulionu warzywnego

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

– 1 łyżeczka nasion chia

– 1 łyżeczka oleju kokosowego

– 1/4 szklanki wody

– Sól

Przygotowanie

1. Dodaj migdały, pistacje, słonecznik, nasiona sezamu, len i orzechy nerkowca do robota kuchennego i mieszaj, aż mieszanina zmieni się w gładką pastę.

2. W innej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek, pastę pomidorową, drożdże odżywcze, kurkumę, sól, gorczycę, imbir, czosnek, cynamon, cayenne, curry, czarny pieprz, sok z cytryny, ocet jabłkowy, syrop klonowy, cebulę w proszku, paprykę, bazylię, oregano, tymianek i wodę.

3. Dodaj tę mieszaninę do robota kuchennego i ponownie zmiksuj, aż mieszanina zmieni się w gładką i kremową pastę.

4. Dodaj do mieszanki mleko kokosowe, sodę oczyszczoną oraz sól i miksuj przez kilka minut.

5. Przenieś mieszaninę do pojemnika i dodaj ekstrakt waniliowy i nasiona chia.

6. Przechowuj mieszaninę w lodówce przez co najmniej trzy godziny przed podaniem.

7. Podawaj z chlebem, krakersami, serem lub w kanapkach.

Wnioski:

Ten przepis jest najlepszym przepisem na zrobienie wegetariańskiego pasztetu, jeśli szukasz smacznego przepisu, to jest to jeden z najlepszych przepisów. Spróbuj tego przepisu i ciesz się niesamowitym smakiem tego pasztetu.