Pasztet z soi i soczewicy

Pasztet sojowy i soczewicowy to popularna wegańska potrawa z soi i soczewicy. Jest bardzo zdrowy, ponieważ jest załadowany składnikami odżywczymi, a także jest bardzo smacznym daniem. Jedynym problemem z tym pasztetem jest to, że nie utrzymuje się on przez dłuższy czas.

Składniki:

Soja

Soczewica

Imbir

Czosnek

Cebula

Sól

Oliwa z oliwek

Instrukcje:

Wymieszaj ziarna soi, soczewicę i sól. Do tej mieszanki dodamy cebulę, imbir i czosnek. Teraz dobrze wymieszamy składniki. Do mieszanki dodamy oliwę z oliwek i wodę i gotujemy przez 15 minut. Po 15 minutach ponownie dodaj wodę do mieszanki i dobrze wymieszaj. Pozostawić do ostygnięcia. Dodaj przyprawy do tej mieszanki i podawaj z chlebem.

Wnioski:

Pasztet z soi i soczewicy to zdrowe danie, które jest załadowane składnikami odżywczymi i bardzo pyszne danie. Więc, spróbuj tego przepisu i cieszyć się nim.