Jak zrobić buraczane cebulowe dodatki do pysznego posiłku

Pomysł mieszania buraków i cebuli jest bardzo popularny wśród miłośników jedzenia. Burak i cebula jest bardzo znany ze swoich zdrowych właściwości i jest również znany jako superfood.

Istnieją różne rodzaje buraków i cebuli, ale najbardziej powszechne i znane są boki z buraków i cebuli. Możesz podawać boczki z cebuli z buraków jako danie boczne lub jako przystawkę.

Tak więc, jeśli chcesz cieszyć się pysznym posiłkiem, to możesz spróbować buraczanych boków cebulowych jako doskonałego przepisu. Wyjaśnię Ci niektóre składniki i procedurę krok po kroku, aby zrobić boczki z cebulą z buraków.

Składniki:

– 1 średniej wielkości burak

– 1 mała cebula

– 2 łyżki oliwy z oliwek

– 1/4 łyżeczki soli

– 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

– 1/2 łyżeczki mielonego kminku

– 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

– 1/4 łyżeczki czosnku w proszku

– 1/4 łyżeczki cynamonu

– 1/4 łyżeczki mielonej kolendry

– 1/4 łyżeczki kurkumy

– 1/4 szklanki kwaśnej śmietany

– 1 łyżka niesolonego masła

– 1 łyżka oleju roślinnego

– 1 średniej wielkości pomidor

– 1 łyżka świeżego soku z cytryny

– Sól i pieprz do smaku

– 2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku

– 2 łyżki stołowe posiekanej pietruszki

– 2 łyżki stołowe posiekanego koperku

– 1/2 szklanki rozdrobnionego sera cheddar

– 1/2 filiżanki rozdrobnionego sera mozzarella

– 1/4 filiżanki pokruszonego sera feta

– 1/3 szklanki majonezu

– 2 zielone cebulki

– 1/4 filiżanki startego parmezanu

– 1/4 szklanki bułki tartej panko

– 1/2 szklanki uniwersalnej mąki

– 1 jajko

– 1/4 szklanki mleka

Sposób przygotowania:

– Odciąć wierzch buraka, obrać go i pokroić w cienkie plasterki.

– Umyj buraka i cebulę, posiekaj je na małe kawałki.

– Rozgrzej oliwę w dużym garnku, dodaj buraki i cebulę, mieszaj, aż buraki i cebula zmiękną.

– Dodaj sól, czarny pieprz, kumin, pieprz cayenne, czosnek w proszku, cynamon, kolendrę, kurkumę i mielony ser cheddar.

– Mieszaj przez 5 do 6 minut, a następnie wyłącz ogień.

– W osobnej misce wymieszaj kwaśną śmietanę, masło, olej roślinny, pomidor i sok z cytryny.

– Rozprowadź mieszankę kwaśnej śmietany na mieszance buraków i cebuli i dobrze połącz.

– Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

– W osobnej misce wymieszaj szczypiorek, pietruszkę i koperek.

– Dopraw boki solą i pieprzem, a następnie rozłóż je na bokach buraków i cebuli.

– W osobnej misce wymieszaj sery feta, mozzarella i cheddar.

– Posypać ser równomiernie po bokach.