Zdrowy przepis na paprikash z dorsza

Oto bardzo pyszny i pożywny przepis na Paprikash z dorsza. Jest to nie tylko dobrze smakujące danie, ale również zdrowe. Ten przepis jest bardzo łatwy do przygotowania i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Możesz łatwo zrobić go w domu i podzielić się nim ze swoją rodziną i przyjaciółmi.

Składniki:

1/2 funta świeżego filetu z dorsza

1 łyżka oleju roślinnego

1 łyżka pasty czosnkowej

1 średniej wielkości cebula

1/2 szklanki kwaśnej śmietany

1/2 szklanki gęstej śmietany

Sól i pieprz w proszku

Instrukcje:

Rozgrzej piekarnik do 400° F.

Pokrój dorsza na cienkie kawałki i umieść go w płytkiej formie do pieczenia. Wlej olej roślinny, pastę czosnkową oraz sól i pieprz. Dobrze wymieszaj i piecz przez 10 minut.

Po 10 minutach dodaj cebulę, kwaśną śmietanę i ciężką śmietanę. Dobrze wymieszaj i włóż do piekarnika na 15 do 20 minut.

Podawaj na gorąco z ugotowanym ryżem.

Wnioski:

Dorsz to tłusta ryba, która zawiera mnóstwo składników odżywczych, takich jak białko, witaminy i minerały. Jest bogaty w żelazo, cynk i B12 i jest dobrym źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3.