Jak uczynić Twój Slow Cooker Wielki ponownie

Jeśli jesteś w poszukiwaniu najlepszych przepisów powolnego gotowania, to jesteś we właściwym miejscu. Istnieje tak wiele niesamowitych i zdrowych przepisów, które można gotować w wolnej kuchence.

Wolnowary są najczęściej używane w kuchni, ponieważ są to najłatwiejsze w użyciu urządzenia. Są one najczęściej używane do gotowania potraw mięsnych, zup i gulaszów.

Oto 10 szybkich i łatwych przepisów, które można ugotować w wolnowarze.

Gulasz z kurczaka i słodkich ziemniaków

Jest to idealny przepis dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na ugotowanie pełnego posiłku. Gulasz z kurczaka i słodkich ziemniaków sprawi, że poczujesz się zadowolony i szczęśliwy.

Składniki:

2 Piersi z kurczaka

1 średnia czerwona cebula

4 ząbki czosnku

2 filiżanki świeżej kukurydzy

1 puszka pełnotłustego mleka kokosowego

1/4 szklanki brązowego ryżu

1/4 filiżanki żurawiny w puszce

1 średni słodki ziemniak

Sól i pieprz

3 łyżki oliwy z oliwek

2 duże cebule

1 średnia czerwona papryka

1 mała cukinia

1 średnia żółta dynia

6 ząbków czosnku

1/2 łyżeczki mielonego imbiru

1 łyżka soli

3/4 łyżeczki czarnego pieprzu

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 400 stopni Fahrenheita. Umieść piersi z kurczaka na patelni 9×13 i posmaruj je oliwą z oliwek. Piec przez 25 minut. Wyjmij kurczaka z piekarnika i pozwól mu odpocząć przez 15 minut. Kiedy kurczak będzie chłodny, pokrój go na kawałki wielkości kęsa.

Tymczasem, połączyć wszystkie składniki oprócz kurczaka w wolnowarze. Gotować na wysokim ogniu przez 3 do 4 godzin, lub na niskim przez 6 do 8 godzin.

Dodaj kurczaka do wolnowaru i gotuj przez dodatkową godzinę. Podawać i cieszyć się!

Zupa warzywna

Zupa to najlepszy sposób na rozgrzanie kości i dostarczenie organizmowi wielu składników odżywczych. Ta zupa jest załadowana warzywami i białkiem i sprawi, że będziesz pełny i zadowolony.

Składniki:

1 Duża cebula

1 mała marchewka

3 ząbki czosnku

3 pałeczki selera

1/4 szklanki pasty pomidorowej

2 liście laurowe

1 łyżka oregano

1 łyżka rozmarynu

1 łyżeczka czarnego pieprzu

1 puszka bulionu warzywnego

2 puszki ciecierzycy

1 średnia cukinia

1/2 średniego słodkiego ziemniaka

1/2 średniej czerwonej papryki

1/2 średniej żółtej papryki

1/4 szklanki masła

1/2 szklanki wody

Sól i pieprz

Metoda:

W średnim garnku, smaż cebulę, marchew, czosnek, seler, koncentrat pomidorowy i liście laurowe na oliwie z oliwek przez 3 do 5 minut. Dodaj oregano, rozmaryn, pieprz i bulion. Wymieszać ciecierzycę i gotować przez 30 minut.

Wymieszać z cukinią i słodkim ziemniakiem i kontynuować gotowanie przez 20 minut.

Na osobnej patelni roztopić masło i dodać wodę. Doprowadzić do wrzenia i doprawić solą i pieprzem.

Dodać warzywa do zupy i wymieszać.

Zapiekanka obiadowa

Ta pyszna i zdrowa zapiekanka obiadowa c